theater leeuwarden, theaterdiner Leeuwarden, theaterdiners Leeuwarden, diner met theater friesland, jugendstil, van ravesteijn, tweebaksmarkt, rondleiding leeuwarden, stadswandeling leeuwarden, leeuwarden entertainment, dinnermusicals, vergaderruimte leeuwarden, vergaderzaal leeuwarden, provincie friesland, culturele hoofdstad, kindertheater, klassieke muziek, kroppholler, staal, groepsuitje leeuwarden, bedrijfsuitje leeuwarden, rondleiding theater, vergaderzaal leeuwarden, vergaderruimte leeuwarden, stadswandeling leeuwarden, kinderfeestjes leeuwarden, kinderfeestje leeuwarden, kindertheater leeuwarden, theater friesland, theater leeuwarden

Programma

RESERVEREN

Kleintheater “De vier Pelikanen”          Tweebaksmarkt 48          8911 KX  Leeuwarden           058-2127787          info@devierpelikanen.nl

Stichting De vier Pelikanen


Word donateur en help dit theater te behouden en steun de programmering.


Klik hier voor een machtiging. Vrienden ontvangen 10% korting op de entree.

Let op: De stichting heeft een Culturele-ANBI status.


Ons beleid in hoofdlijnen

Stichting De vier Pelikanen biedt, zonder winstoogmerk, een podium aan kleinschalige, culturele uitingen. Wij streven naar diversiteit aan presentaties die passen in de sfeer van de unieke zaal.

De voorwaarde hierbij is dat artiesten, vanwege de kleinschaligheid, interactie met de zaal aangaan. De zaal is ongeschikt voor (grotendeels) versterkte bands. Het podium is 2,5 x 2,5 meter en er kunnen maximaal 4 musici tegelijkertijd optreden.

Wij richten ons met name op een oudere doelgroep (50+) en kijken naar presentaties die binnen deze groep de voorkeur heeft. Muziek die de historische sfeer van de zaal versterkt, geniet de voorkeur.

Het programma wordt maandelijks aangepast en ligt niet voor een heel jaar vast. De stichting streeft naar flexibiliteit en wil kunnen inspringen op een actueel aanbod en actuele gebeurtenissen. Hierbij wordt vooral gekeken naar de eigen regio.

Presentaties worden vooraf (zo veel mogelijk) aangekondigd via de regionale huis aan huis bladen. Donateurs van de stichting worden als eerste op de hoogte gehouden van nieuwe presentaties.  


Ons beloningsbeleid

Het theater wordt door vrijwilligers en stagiairs gerund. Zij ontvangen hiervoor geen beloning. Het bestuur ontvangt evenmin een beloning voor hun taken als bestuurslid. Gemaakte onkosten worden vergoed.  

Artiesten ontvangen gage op basis van uitkoop of op basis van recettes of partage. Van te voren wordt dit vastgelegd en wordt ook bepaald wie het risico draagt bij te weinig publieke belangstelling.

De gelden van de stichting worden aangewend voor: kosten van publiciteit (drukwerk, advertenties, affiches), een bijdrage in de huur van het gebouw, gages van artiesten, kosten van regionale, culturele en openbare evenementen, zoals straatfestivals en andere culturele activiteiten in of om het theater.

Van Ravesteijn Entertainment is hoofd-sponsor van het kleintheater en draagt zorg voor dagelijks onderhoud en schoonmaak. Dit bedrijf draagt deels de kosten van huur, betaalt de energiekosten zorgt voor onderhoud en logistiek. Dit bedrijf beheert de horeca-vergunning en verzorgt de drankjes in de pauze.


Jaarrekening 2015

Jaarrekening 2016

Stichting Kleintheater De vier Pelikanen


Tweebaksmarkt 48

8911 KX Leeuwarden


Tel: 058-2127787  

Mob: 06-55551621


Email: info@devierpelikanen.nl

RSIN/fiscaal nummer: 8554.80658


Voorzitter: JD. Van Ravesteijn

Penningmeester: H. Smit

Secretaris: H. Riezebos

Download de oprichtings-akte van de stichting.